sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Kokeilussa sähköinen kirjoitelmakoe

Kolmannen kokeiluni tein RUB7-kurssilaisten kanssa. Suurin osa opiskelijoista kirjoittaa ruotsin ensi keväänä, jolloin koe tehdään sähköisesti.  Tästä syystä on erittäin tärkeää valmistella opiskeljoita sähköisiin tehtäviin. Käytän kursseillani Otavan oppikirjoja, mutta 7. kurssille ei ole vielä laadittu sähköisiä kokeita. Ryhmä opiskeli syyslukukauden RUB5-kurssia, joten  kurssin sanasto oli opiskelijoille tuttua. Niinpä laadin RUB5-sähköisestä materiaalista kirjoitelmakokeen, jonka opiskelijat suorittivat 19.1. tai 20.1. oppitunnilla. Opiskelijat siis saivat valita kolmesta aiheesta yhden, josta he laativat kirjoitelman.

Korostin omalla koneella kirjoittamista, mutta syystä tai toisesta osa opiskelijoista teki kirjoitelman koulun koneella. Harjoituksessa korostin myös ajan tajuamista, koska meillä on 45 minuutin pituiset oppitunnit ja kirjoitelma tuli saada valmiiksi tunnin aikana. Ylioppilaskirjoituksissahan aikaa on 6 tuntia, mutta tehtäviä on runsaasti eli lyhyemmän kirjoitustehtävän tekemiseen 45 minuuttia on riittävä aika.

Sähköiset kokeet käynnistetään sekä suljetaan aina opettajan koneelta, eikä niihin voi myöhemmin palata.
Yksi opiskelija ei saanut sanaakaan koneelle ja toinen opiskelija sai vain muutaman lauseen, mutta muut ryhmäläiset kirjoittivat valmiin kirjoitelman.
Otavan digikokeen  max. pisteytys on 40 p, mutta halusin pisteyttää kokeen yo-kokeen mukaan eli  max. 33 p.

Kotona luin opiskelijoiden kirjoitelmat, ja siirsin ne PowerPoint-ohjelmaan. Loin jokaiselle opiskelijalle palautteen: tehtävän anto, opiskelijan kirjoitelma ja minun suullinen palautteeni. Lähetin opiskelijoille sähköpostilla viestin, jossa pyysin heitä avaamaan palautteen kotonaan PowerPointilla. Ohessa esimerkki PowerPoint-palautteesta:



Opiskelijat, joilla on PowerPoint-ohjelma koneellaan, suorittivat tehtävän ohjeiden mukaan. Kaikilla opskelijoilla ei ollut kyseistä ohjelmaa, joten he kuuntelivat palautteen koulun koneella. Tunnilla saimme esimerkiksi luokan pöytäkoneella kahden opiskelijan palautteen kuunneltua, mutta kolmannen opiskelijan palautetta kone ei enää avannutkaan.

Pyysin vielä lopuksi opiskelijoilta palautteen Wilman kautta. Esimerkiksi yksi opiskelija vastasi toimineensa ohjeiden mukaan, ja kaikki oli toiminut hyvin. Opiskelija oli kirjoittanut kirjoitelman uudelleen korjaten virheensä.

Mielestäni Otavan sähköinen materiaali toimi erittäin hyvin tehtävässäni, mutta huonoa siinä on se,
että tehtävään ei voi palata enää myöhemmin (opiskelija, joka ei saanut sanaakaan koneelleen tai toinen opiskelija, jonka suoritus jäi lyhyeksi). Haasteellisena koen myös sen, että koulussamme ei ole lainkaan ATK-tukihenkilöä, joten itse täytyy osata ratkaista kaikenlaiset ongelmat. Koulumme pöytäkoneet ovat myös vanhahkoja tai luokkien netti ei toimi riittävän hyvin.

1 kommentti:


  1. Hi everyone I'm Mrs. ALEKSI TAISIYA, My husband divorced me 2 years ago to live with another woman and i have tried have him back but i could not, so i try to do many things to get him back and he refuse to come back. One faithful Friday morning, I visit a forum for tips on how to get your Ex back and there i saw a lady testifying on how Dr.AKHERE helped her to get her husband back after he was tie down with a spell by another woman. Although I never believed in spiritual work I reluctantly tried him because I was desperate and i contact him and explain my problems to him, to my greatest surprise Dr.AKHERE helped me to bring back my husband after 5days and now my relationship is more perfect just as he promised. Getting your ex back permanently does not only bring back someone you love but it will also reunite your lovers feelings. My husband now treats me like a Queen and always says he loves me all the time. If you are passing through difficulties in your relationship, Doctor AKHERE can help solve marital problems, restore broken relationships and some other things. I can assure he's highly potent and reliable. Email him for urgent help [AKHERETEMPLE@gmail.com ] or +2349057261346 .

    VastaaPoista