torstai 30. maaliskuuta 2017

DigSkriv-hankkeessa mukana oleville hienoja tunnustuksia

Lämpimät Onnittelut Sinikalle ja Pauliinalle upeista tunnuksista tekemästänne työstä ruotsin kielen opetuksen kehittämiseksi!




Alla olevat tekstit lainattu osoitteesta: http://www.sfv.fi/sv/article-101555-57495-medaljregn-pa-sfvs-var-och-utdelningsfest


Christoffer Grönholms pris instiftades av SFV:s styrelse år 2012, och skall tilldelas en lärare som undervisar i svenska vid en finskspråkig läroinrättning. Prissumman är tiotusen euro. Christoffer Grönholms pris år 2017 gick till Sinikka Lahtinen, professor i nordiska språk vid institutionen för språk-och översättningsvetenskap vid Åbo universitet.
Hennes specialområde är svenska som andra språk. Sinikka är själv finskspråkig, och disputerade med en avhandling om inlärarsvenska vid Jyväskylä universitet 1988. Hon har en lång bakgrund som lärare i svenska för finskspråkiga på universitetsnivå. Hon är därtill en av de ledande forskarna i svenska som andraspråk i Finland idag.
Sinikka är en starkt engagerad lärare som är mycket omtyckt bland både studenter och kolleger. Hon gör en stor gärning som utbildare av svensklärare till de finska skolorna.




Svensklärarprisen
SFV har sedan år 2003 tillsammans med Svensklärarna i Finland r.f. delat ut pris till svensklärare i de finskspråkiga skolorna.


Pauliina Järvelä, Tiirismaan lukio, i Lahtis.
Pauliina är en av de åtta svensklärarna i DigSkriv-projekt som började på hösten 2016. Syftet med projektet är att utveckla digitalt skrivande. Hon är en inspirerande och skicklig pedagog som alltid gör sitt yttersta för att få sina elever att prestera så bra som möjligt. Hon är en av de främsta lärarna som jobbar med Pekka Peuras individuella inlärningssystem, där var och en får studera i sin egen takt och på sin egen nivå. Hennes ansträngningar har fått eleverna att bli motiverade att lära sig svenska, och hennes studenter har uppvisat utmärkta resultat i studentskrivningarna.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti