torstai 23. helmikuuta 2017

Ideoita ja inspiraatiota BETT-messuilta


Sain mahdollisuuden osallistua BETT-messuille Lontoossa tammikuussa. Messut ovat suuri vuosittainen opetusteknologiatapahtuma, jossa oli esim. tänä vuonna 951 näytteilleasettajaa. Messuosastojen lisäksi tapahtumassa on tarjolla paljon rinnakkaisia seminaareja ja esityksiä, jotka on jaettu eri teemoihin esim. kouluasteiden mukaan. Itse osallistuin pääasiassa HE Education Leader –seminaareihin.

Kokosin matkastani kaksi monimediaista esitystä. Kokeilin kahta erilaista sovellusta niiden laatimisessa. Ensimmäisen osan laadin AdobeSpark –sovelluksella, sillä näin todella inspiroivan esityksen tämän sovelluksen käytöstä messuilla. Toisen osan tein puolestaan O365-pakettiin sisältyvällä Sway-sovelluksella. Varsinaisiin matkakertomuksiini pääset noista linkeistä edellä.

Oma kokemukseni näistä kahdesta sovelluksesta oli, että pidin enemmän Adobe Sparkista. Mielestäni sitä oli helpompi käyttää: kuvat sai helposti sijoitettua sopiviin kohtiin ja näki heti, miltä lopputulos tulee näyttämään. O365-ohjelmalla kuvien sijoittelu oli vaikeampaa enkä ollut lopputulokseen täysin tyytyväinen.

Kokeilut osoittivat minulle sen, että opettajana on hyvä perehtyä itsekin johonkin sovellukseen, jotta voi ymmärtää paremmin, mitä mahdollisuuksia ja/tai vaikeuksia jonkin sovelluksen käyttöön voi liittyä. Kaikista sovelluksista löytää netistä helposti ohjevideoita. Oma neuvoni on, että kannattaisi ehkä ajan ja vaivan säästämiseksi ensin katsoa jokin lyhyt ohjevideo eikä vain alkaa itse tehdä. Tällaisia ohjevideoita voisi myös teettää opiskelijoilla, hehän joka tapauksessa yleensä neuvovat toisiaan. 
Tärkeää on myös uskaltaa kokeilla näitä monenlaisia sovelluksia ja jakaa omia kokemuksia. Erilaisia sovelluksia on nykyään tarjolla niin suuri määrä, että välillä iskee epätoivo. Jos lähtee liikkeelle vain tällä tavalla pienin askelin eli yksi sovellus kerrallaan kulloisenkin tarpeen mukaan, yhtäkkiä onkin tutustunut jo moneen. Tätä periaatetta on noudatettu tässä DigSkriv-hankkeessa. Nyt osallistujat ovat toteuttaneet jo kolme opetuskokeilua: näistä blogiteksteistä löydät siis useita hyviä vinkkejä erityisesti kirjoittamisen opetukseen ja ohjaukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti